Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Chinees Ajax-plan duurt 5-10 jaar

Ajax tekende onlangs een contract met het Chinese Guangzhou R&F Football Club met als doel om daar de jeugdopleiding te verbeteren. Ajax stuurt vier coaches naar China om de komende drie jaar de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen, conform aan het Ajax-niveau.

"Met als doel over 5 tot 10 jaar de beste jeugdopleiding van China te zijn", zegt Marc Gosselink, een van de vier coaches, op de clubsite van Ajax. De afgelopen maanden hebben de vier coaches advies gegeven over de accomodatie en faciliteiten van de Chinese club. "Maar ook over bijvoorbeeld de teamsamenstelling. Het is belangrijk om de kwaliteit van trainingen boven het aantal spelers te laten gaan. Ook willen wij dat er meer 11-tegen-11-grasvelden komen. Maar los daarvan, het is al een fantastische accommodatie hoor."

Guangzhou behoort momenteel tot de middenmoot als het op prestaties van jeugdteams aankomt, van de O8 tot en met de O16. Gosselink: "Wij zijn bij een groot jeugdtoernooi geweest en daar zie je clubs die al langer aandacht hebben voor de jeugdopleiding. De komende jaren moeten wij doorgroeien naar het niveau van de Chinese topclubs en dan uiteindelijk de beste zijn. Daar trekken we vijf tot tien jaar voor uit."