Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Verbeek wedstrijd geschorst

Gertjan Verbeek zit zondag niet op de bank als FC Twente het opneemt tegen Ajax. De trainer van de Tukkers is geschorst.

Dat heeft Twente donderdagmiddag bekendgemaakt. Verbeek werd tijdens het duel met AZ (0-4 verlies) door scheidsrechter Siemen Mulder naar de tribune gestuurd, omdat hij commentaar had op beslissingen van de arbiter. Dat had mede te maken met de tweede gele kaart van Cristian Cuevas, waar Verbeek het niet mee eens was. Mulder greep in en stuurde Verbeek weg.

Voor het incident met Cuevas ging Verbeek volgens Mulder ook te ver. "En bij Cuevas was het drie, vier keer zo erg als bij het eerste moment", legde de scheidsrechter uit bij de NOS. "Dan kan een trainer weg. Er is echt wel begrip voor emotie, maar als het gaat om wegwerpgebaren, meermaals kritiek en meermaals het vak uitlopen... Er is heus ruimte voor emotie, maar er is ook een grens."

De aanklager betaald voetbal wilde Verbeek voor één wedstrijd schorsen en daar is Verbeek mee akkoord gegaan. Daardoor mist hij de clash met nummer twee Ajax. Naar alle waarschijnlijkheid neemt Jan de Jonge de honneurs waar in Amsterdam. Verbeek zal vermoedelijk wel gewoon plaatsnemen op de tribune in de Amsterdam Arena.