Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Lof voor redding Cillessen

Jasper Cillessen verrichte donderdagavond een wereldredding in het duel tussen FC Barcelona en Valencia in de halve finale van de Copa del Rey. De doelman kan op veel lof rekenen.

Barça had het eerste duel in Camp Nou met 1-0 gewonnen en stond in de return na 73 minuten ook met 1-0 voor. Toen dook José Gaya geheel vrijstaand op voor Cillessen, die met een geweldige reflex zijn doel schoon hield. De Oranje-international werd meteen bedankt door teamgenoten Gerard Pique en Jordi Alba, maar ook de kranten zijn onder de indruk.

'De ongelooflijke hand van Cillessen', schrijft Marca. 'Het was zijn beste redding sinds zijn komst naar Spanje. Het was de redding van zijn leven. In tegenstelling tot andere posities, hebben ze op doel een vervanger van het hoogste niveau', verwijzend naar de reserverol van de Oranje-international achter Marc-André Ter Stegen.

Diario Sport doet een duit in het zakje. 'Valencia vroeg niet veel van hem, maar wat een briljante save op de inzet van Gaya.' El Mundo Deportivo besluit: 'Spectaculair. Hoewel de Valencia-speler heel dichtbij stond, hield hij zijn doel schoon met buitengewone snelheid.'